Γενικά για το σχολείο μας  και τις  διάφορες  προγραμματισμένες δραστηριότητες : 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών matos λειτουργεί από  to 1964 και ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Ματό. Διευθύντρια σπουδών  στο σχολείο της Χρυσούπολης ήταν η κυρία Βαρβάρα Ματού. Από το 2008 το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας  λειτουργεί υπό την Διεύθυνση των Γαρμπή Αναστασία και Γαρμπή Έφη. Είναι πολλοί, λοιπόν, αυτοί που  έμαθαν από εμάς , συνεργάστηκαν μαζί μας και γνωρίζουν  καλά τη δουλειά μας και ειδικά τη προσφορά μας στις ξένες γλώσσες και την πληροφορική. Το σχολείο μας είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας διαδραστικούς πίνακες , projectors και υπολογιστές . Ακολουθούμε την επικοινωνιακή προσέγγιση διδασκαλίας  και με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων επιδιώκουμε να γίνει ο μαθητής ικανός χρήστης της γλώσσας με την καλλιέργεια των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την ακρόαση, την προφορική έκφραση, την ανάγνωση και την γραπτή έκφραση. Η γλώσσα πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία. Τα ακουστικά, τα προφορικά , η γραμματική , το λεξιλόγιο πρέπει να συνυπάρχουν και να διασυνδέονται συνεχώς κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την γλώσσα που διδάσκονται .

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

ΑΓΓΛΙΚΑ: Στην Αγγλική γλώσσα  παίρνουμε τα παιδιά πλέον από την Α΄ Δημοτικού στην Δωρεάν νηπιακή τάξη ( Prejunior) μία ώρα την εβδομάδα, και από  τη Β΄ Δημοτικού αρχίζουν πλέον οι προκαταρκτικές τάξεις (Junior)  και μετέπειτα οι κανονικές ( Α, B , C, D, E / Lower , Proficiency) . Οι επιμελείς μπορούν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας από πολύ μικρή ηλικία  για τα πτυχία Lower  και Proficiency,  έτσι έχουμε καταργήσει την τάξη Ε και αφού ολοκληρώσουν οι μαθητές μας την τάξη D εγγράφονται στην τάξη Lower.Έτσι , οι μαθητές μας παίρνουν το  Proficiency ακόμα και  από την  Β΄ η  Γ΄ γυμνασίου.

ΓΑΛΛΙΚΑ: Στη Γαλλική γλώσσα παίρνουμε τα παιδιά από τη Γ΄ ή τη Δ΄ Δημοτικού στη δωρεάν τάξη (Junior) από τον Ιανουάριο, και την επόμενη χρονιά αρχίζουν τις κανονικές τάξεις της γαλλικής. Από την πρώτη κιόλας τάξη τα παιδιά είναι έτοιμα να πάρουν το πτυχίο Premier του  Europalso και μετέπειτα αποκτούν το DELF A1, το DELF A2, DELF B1, DELF B2, DALF C1, DALF C2 του Γαλλικού Ινστιτούτου. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν λογοτεχνική κατεύθυνση  μπορούν να κάνουν μαθήματα προετοιμασίας για το Sorbonne  Β2, C1, C2 και 3.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: Στη Γερμανική  γλώσσα  αντίστοιχα, οι μαθητές από την πρώτη κιόλας χρονιά είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις FIT 1  και ύστερα συνεχίζουν εώς το GROSSES του Goethe.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Ειδικά  τμήματα kids με 19 € για μαθητές δημοτικού και πιστοποιήσεις  Word, Excel , Outlook, PowerPoint, Access για ενήλικες .

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στα πλαίσια των μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων γίνονται διάφορες δραστηριότητες, όπως εκδρομές,  αποκριάτικοι χοροί, συμμετοχή σε ζωντανές  τηλεοπτικές εκπομπές και θεατρικές παραστάσεις .

ΑΡΓΙΕΣ: Οι αργίες είναι, όπως προβλέπονται από το νόμο στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά ως προς τις αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, και τυχόν άλλων σχολικών αργιών, προσαρμόζονται, κατά παρέκκλιση και κατά περίπτωση, με τις αργίες των Δημόσιων Σχολείων. Αν χρειασθεί, παρατείνεται ανάλογα το διδακτικό έτος.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Τα δίδακτρα έχουν βάση το σχολικό έτος.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  & ΓΡΑΠΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: Οι μαθητές μας  γράφουν κύρια  διαγωνίσματα  , διαγωνίσματα γραμματικής, test  λεξιλογίου σε κάθε κεφάλαιο και Practice tests. Ο βαθμός του διαγωνίσματος, με τις τυχόν επεξηγήσεις, δίνεται  από τις καθηγήτριες στους γονείς σε ορισμένη μέρα και ώρα ή αποστέλλεται με τους  μαθητές στο σπίτι, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία . Στο τέλος της σχολικής χρονιάς , στην αρχή του Ιουνίου, διεξάγονται οι τελικές εξετάσεις και αφού  βγει ο μέσος όρος, καθορίζεται ο  τελικός βαθμός  της βεβαίωσης προόδου  και ανακοινώνονται  οι υποτροφίες των άριστων μαθητών για την επόμενη χρονιά .

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σας δίνουμε ένα Ειδικό Τετράδιο Συνεργασίας, που θα μπορούν οι γονείς να συνεργάζονται, όποτε χρειάζεται, διαβάζοντας τις σημειώσεις των καθηγητριών και γράφοντας, οι γονείς, τις δικές τους παρατηρήσεις, ερωτήσεις και απόψεις για το παιδί τους ή κάτι σχετικό , γενικού ενδιαφέροντος. Το τετράδιο έχει τις σχετικές οδηγίες και επεξηγήσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ :Η ενημέρωση των γονέων γίνεται άμεσα και τακτικά . Η γραμματεία ενημερώνει  τηλεφωνικά τους γονείς κάθε φορά που ο μαθητής απουσιάζει η αργοπορεί στο μάθημα. Εκτός από τις προγραμματισμένες ενημερώσεις των γονέων μετά από κάθε κύριο διαγώνισμα, ο γονιός μπορεί να ενημερωθεί από τον υπεύθυνο καθηγητή σχετικά με τις επιδόσεις του μαθητή οποιαδήποτε ώρα λειτουργίας έρθει  στο Κέντρο ξένων Γλωσσών μας,  ή ακόμα  και  τηλεφωνικά .

ΕΝΑΡΞΗ & ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ: Όλα τα μαθήματα αρχίζουν συνήθως στις 7 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν όλες οι διαδικασίες εξετάσεων στο τέλος Μαΐου . Δηλαδή διαρκούν 9 μήνες. Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Εγγραφές για το ειδικό τμήμα για δωρεάν γαλλικά στους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού γίνονται από τον Ιανουάριο.

To Top